30. december, 2019  

MIŠU SPINDLERJU V SPOMIN

MIŠU SPINDLERJU V SPOMIN

Člani upravnega odbora Teniškega kluba Slovenska Bistrica smo se na decembrski seji z minuto molka poklonili v decembru preminulemu priljubljenemu članu kluba Mišu Spindlerju.

Mišo Spindler, univ. dipl. ing. metalurgije je na poklicni poti opravljal razna vodstvena dela v podjetju Impol, zaključil pa kot direktor podjetja Lesnina Emmi.  V vmesnem obdobju je bil tudi predsednik Skupščine občine Slovenska Bistrica.

Večji del prostega časa je namenjal rekreativnemu športu kot igralec tenisa in  odbojke, zelo rad je planinaril in ribaril.

V  teniškem klubu se ga posebej spominjamo kot pobudnika izgradnje prvih teniških igrišč v Slovenski Bistrici na dvorišču bistriškega gradu. Z zasnovo ureditve teniških igrišč na spomeniško zaščitenem območju je prepričal Zavod za spomeniško varstvo, saj je  bilo tam teniško igrišče že pred drugo svetovno  vojno. Aktivno je sodeloval tudi pri izgradnji igrišč v novem teniškem parku. Dve desetletji je bil član nadzornega odbora kluba, svojo zadnjo teniško tekmo pa je odigral pred tremi meseci.

Teniški prijatelji ga bomo pogrešali in se spominjali nanj s spoštovanjem.

Teniški klub Slovenska Bistrica

 

Sorodni